Hvilken kilometertal er OK for en brugt bil

posted in: Guide til køb af bil | 0

Generelt vil man ikke anbefale at købe en bil med en meget højt kilometertal.

For at sige det til tal, mere end 250.000 km, er formentlig for meget, men ikke en “lavt kilometertal” ikke betyder “en god bil”.
Selvfølgelig, jo mindre kilometer bedre, behøver men ikke lægge for meget værdi på kilometertal alene uden at overveje andre ting.

Ved sammenligning af to af samme model køretøjer, det faktum, at man har 60K og den anden 70K er ikke så vigtig som betingelse for hvert enkelt køretøj.

Hvis bilen med 70K har været meget godt vedligeholdt og aldrig havde nogen ulykker eller større reparationer og den ene med 60K ser tvivlsom med en støjende motor og billige dæk, vil vi helt sikkert anbefale den ene med 70K.

Man har set mange “dårlige” low-kilometertal biler: nogle gendannet efter ulykker, andre dårligt plejet og nogle endda med deres kilometertæller rulles tilbage, som stadig sker, selvom det er ulovligt. Igen kan kontrollere den brugte bil historie optegnelser hjælpe dig med at undgå denne form for situation.

Hvilke kilometer antal er ok ved køb af brugt bil

Når man overvejer mellem biler af forskellige mærker, igen en med 150.000 km, men med over gennemsnittet pålidelighed kunne være et bedre valg end den anden med 60.000 km, men med ringe pålidelighed optegnelser.

Ideelt skal du kigge efter noget under 130.000 km, men det hele afhænger af dit budget. Hvis du ikke har råd til en lav kilometertal, bare være mere opmærksomme på den mekaniske tilstand.