Bil værdi og pris

posted in: Guide til køb af bil | 0

Se på bil pris og værdiDit mål er at finde ikke den billigste bil, men en velholdt en i god stand til en rimelig pris.

Når du skal vælge mellem en billigere bil af tvivlsom kvalitet og en dyrere én af samme model, der er i fremragende stand og er blevet godt vedligeholdt, jeg ville uden tvivl vælge den dyrere én. Du vil simpelthen spare på reparationer og nyde at køre den.

Tror ikke, at de sælger en brugt bil eller lastbil billige, fordi de ikke kender prisen eller blot de ønsker at rydde deres beholdning. Hvis de sælger det billigt, er der sandsynligvis noget galt med det.

Husk, den rette pris for en bestemt brugt bil er ikke, hvad der er opført i en blå eller sort bog – de bare give dig en gennemsnitspris i dit område. Den faktiske værdi af et anvendt køretøj afhænger af dens tilstand, optioner og andre faktorer.

To biler kan kun se det samme. Man kunne have været opretholdt dårligt, med støjende motor, der bruger olie, billige dæk og korrosion nedenunder. Den tidligere ejer af et andet køretøj kunne have været religiøs omkring vedligeholdelse, blev der kun bruger syntetisk olie, har gjort det rustfri og så videre.

I dette tilfælde, ville du være ret til at betale et tusind dollars mere for den anden bil.
For at afgøre, hvad der er den rigtige pris for en bestemt model, du bare nødt til at se, hvad der er til rådighed.

Bare for at vise dig et eksempel, jeg søgte Autocom website for en tre-årig Honda Accord indenfor mit område. Søgeresultatet giver mig mere end 100 biler med prisen spænder fra 10.000 til 70.000. Vær realistisk, vi ved, at for 10.000, det er usandsynligt, at bilen vil være i god stand. 70.000 Prisen forekommer mig for høj. Men der er en hel del biler i en  30.000 – 40.000 prisinterval med en rimelig kilometertal.

Det ser mere realistisk for mig. Jeg ved også, at jeg kan forhandle prisen ned ved hjælp egentlig strategi. Så i vores tilfælde med en tre-årig Honda Accord, ville jeg sandsynligvis vil være i stand til at købe en i god stand for omkring  25.000 – 35,000 afhængigt af kilometertal, optioner osv.