Beslut hvor meget du har råd til

posted in: Guide til køb af bil | 0

Det første skridt, når de køber en bil sætte dit budget.

En bil købsprocessen kan være overvældende, især når din tid er begrænset.
Du ønsker ikke at blive distraheret af dyrere biler eller lastbiler, som du ikke har råd til.

Når du står i forhandlerens udstillingslokale uden at vide med sikkerhed, hvor meget du vil bruge, er der en god chance for, at du vil blive overtalt til at købe noget dyrere, end du oprindeligt havde i tankerne.

Ofte den højere pris er skjult under lave månedlige betalinger: “Kun 1.500,- om måneden!” lyder godt, men hvis du læser de fine prints og beregne den samlede pris, det kunne være meget højere end i virkeligheden, du har råd til.

Når du bliver tilbudt en “stor” på det skinnende ny bil, du kunne lide, det er svært at modstå dine følelser.

Sommetider købere bare ikke har tid nok til at tænke deres beslutning igennem. Det er derfor tusindvis af mennesker søge på internettet “Hvordan kommer man ud af en bil lån«.

Ofte når folk indser, at det er lidt for dyrt, er aftalen allerede underskrevet.

Men hvis du kender dit budget i forvejen, vil du være i stand til bedre at fokusere på, hvad du har brug for og vil ikke blive let distraheret af dyrere biler. Den samlede økonomi er stadig usikker.

Se et par år frem: Hvis din virksomhed er stabil og dit job er sikkert er én ting, men når du ikke vide, hvis du vil have en stabil indkomst næste år, købe en bil, som du kan betale sig inden for en par måneder er et klogere valg end at underskrive en fire-eller fem-årig kontrakt på en dyrere bil.

Du ønsker at købe noget, som du har råd, noget, der ikke lægger et for stort pres på din familie budget.

Hvis du kan købe en bil eller lastbil til 100.000 kr i stedet for 300.000, jeg er sikker på du kan finde bedre måder at bruge de  200.000 kr. du har gemt, det være sig for børnenes uddannelse eller noget andet din familie kan have brug for.

Køb af bil gode råd

Sæt dig et fast grænse for hvor mange penge du har råd til at bruge før shopping for en bil.

Finansielle eksperter anbefaler, at din samlede gæld betalinger ikke må overstige 36 procent af din bruttoindkomst (samlet indkomst før skat og andre fradrag).

Det betyder, at hvis du BURGER  50.000 om året, bør din samlede gæld betalinger ikke overstige  18.000 om året, eller divideret med tolv,  1.500 om måneden. Hvis du allerede betaler  1.300 om måneden for alle dine gæld, herunder pant eller leje, kreditkort, lån og andre rater, alt hvad du har råd til en bil er  2.00 om måneden.

Det er også bedst at undgå langfristede lån, en 60 – eller 72-måneders sigt er for lang. Den grundlæggende regel er, hvis du ikke kan betale sig en bil i fuld inden for tre år uden at belaste din familie budget, det er for dyrt. Glem ikke at overveje brændstof, reparation og vedligeholdelse samt forsikringsudgifter.